#SRFANBEFALER

Gunnar anbefaler nettside:

 

På Bandcamp får du musikk direkte fra artistene selv. Du kan streame, laste ned musikk og kjøpe merchandise fra hele verden i alle sjangere. Eller legge ut din egen… Sjekk ut pagen til det Japanske Kyoto-pønk-bandet Otoboke Beaver!

https://bandcamp.com/

https://otobokebeaver.bandcamp.com/

Jon anbefaler nettside:

 

Hvis du lurer på hvor favorittartisten din har sampla beaten sin fra så er dette siden for deg! Who Sampled er et omfattende arkiv hvor du kan søke på låt, artist eller sample. Den finnes også som app.

https://www.whosampled.com/

Ane anbefaler podkast:

"Slik ble jeg meg - Veien til sangene" Interessant podkast om hvordan forskjellige artister fant musikken. Fine øyeblikk fra barndommen, første musikkminne og veien som ble til. Vil spesielt anbefale episoden med frida Ånnevik og Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars!

 

https://tara.no/livsstil/podkast/slik-ble-jeg-meg

Magnus anbefaler bassist(er):
 

Pino Palladino 

 

Velkjent walisisk el-bassist som har spilt med de fleste, fra Elton John til Nine Inch Nails. 

Men Palladino er nok mest kjent for sitt arbeid med D´Angelo på skivene Voodoo (2000) og Black Messiah (2014). Spillestilen er gjennomarbeidet og på et svært høyt nivå, så det er mye man kan lære. Men i første omgang er det verdt å legge merke til de melodiske linjene over akkordene og de store variablene i tonelengder! Og ikke minst, sjekk ut skivene!

https://www.youtube.com/watch?v=GgRGqK5p-8w