top of page
30 år med Stovner Rockefabrikk:
Musikk, ungdomskultur og fellesskap i trygge rammer 
 

Stovner Rockefabrikk, en institusjon som har vært en hjørnestein i Oslos musikkmiljø og ungdomskultur, feirer i år sitt 30-årsjubileum. En markering som feirer kulturen og samholdet som blomstrer i hjertet av Groruddalen

Stovner Rockefabrikk åpnet i 1993 som et rus- og voldsforebyggende fritidstiltak for å gi unge mennesker en møteplass for musikalske uttrykk, mestring, kreativitet og samhold. Med et helt eget hus, tilpasset med øvingslokaler, studioer og scene bemannet med dyktige instruktører og trygge ungdomsarbeidere, har det røde huset på Stovner vært et kjært tilholdssted for musikkglad ungdom fra hele Oslo i tre tiår.

 

Rockefabrikken var også et sted hvor mange store norske artister benyttet seg av lokalene, deriblant Dimmu Borgir, Aurora, Sissel Kyrkjebø og Aha, og møtene mellom etablerte artister og engasjerte ungdommer har vært en viktig del av husets historie.

Rockefabrikken har alltid trodd på kraften i musikk og kultur som et middel for gode relasjoner og personlig vekst. Med kultur som metode har de gitt unge mennesker en mestringsarena, verktøy og selvtilliten de trenger videre i livet for å delta og blomstre i en mangfoldig verden. 

Fritidssektoren i Oslo kommune er en viktig forebygger ut mot ungdomsmiljøene. Som en ikke-lovpålagt tjeneste har Stovner Rockefabrikk alltid fått annerkjennelse for sitt arbeid med ungdom og vært skånet for kutt og nedleggingstrusler i dårlige tider. Det er på sin plass å takke Oslo by for tilliten og mulighetene til å fortsatt kunne være en del av ungdommers hverdag og liv. 

 

I år feires innsatsen til alle som har gjort 30 år mulig: ungdommene som fyller huset med varme og lyd, samt alle ansatte og samarbeidspartnere som har stått ved deres side i alle disse årene. 

Stovner Rockefabrikk inviterer alle kjente og kjære til å delta i jubileumsfeiringen

Klikk deg inn her for å delta på markeringen onsdag 1.nov kl 18.00

 

 

SRF30 1nov.png
bottom of page